KuppisKup

Mikä KuppisKup?

BTu on järjestänyt jo perinteeksi muodostuneita paikallisia KuppisKup kisoja usean vuoden ajan kotiradallamme Kupittaalla.

KuppisKup on paikallinen, rento, kaikille avoin ja maksuton bmx racing kisailu, potkupyöristä aikuisiin, kaikki tervetuloa! Lisenssejä ei tarvita (ajaminen omalla vastuulla), ainoastaan oma pyörä, ajohanskat, kypärä ja suositeltavia ajovarusteita myös pitkä hihainen paita ja housut, sekä mukaan iloista mieltä.

Ilmoittautuminen klo 17:50 mennessä Kupittaan radan lähtörampin luona olevalle BTUn toimitsijalle (nimi ja ikä).

Vuoden 2022 suunnitellut kisapäivät

Ylätasanne eli alue portin takana rauhoitetaan myös ainoastaan toimitsijoille ja kisaajille, kannustusjoukkojen toivotaan levittäytyvän tasaisesti radan ympäristöön, jotta taataan ettei tungosta synny.

Tänä vuonna järjestämme kisat seuraavina päivinä:

ma 13.6. KuppisKup#1

ma 27.6. KuppisKup#2

ma 1.8. KuppisKup#3

ma 5.9.. KuppisKup #4

ma 3.10. KuppisKup #5

Niistä tiedotetaan aina etukäteen ja varmistetaan seuramme omalla FB sivulla sekä täällä seuran 

kotisivuilla. 

Kisaillan kulku

KuppisKup lyhykäisyydessään on bmx racing kisa, jossa noudatetaan lajin periaatteita kisaamisen suhteen: Jokainen ilmoittautunut kuski ajaa vähintään kolme erillistä motoa eli lähtöä portilta (tai sen vierestä). Lähtölistat ja ryhmät tehdään aina manuaalisesti paikan päällä, siksi ajoissa ilmoittautuminen on erittäin toivottavaa. Riippuen lähtijöiden määrästä per ryhmä voi ajajilla olla myös semifinaalit ja vielä finaali lähtö eli motoja voi olla myös yhteensä viisikin kappaletta. Koska kisoilla ei ole ikärajaa, pidetään potkupyörälähtöjä yleensä 2kpl, heti alussa ja motokierrosten 1 ja 2 välissä. Pienet kisaajat lähtevät matkaan toisen suoran keskivaiheilta, joten ihan koko rataa ei tarvitse potkia menemään 😊

Kisat alkavat aina klo 18, ilmoittautuminen päättyy klo 17:50. Riippuen osallistujien määrästä, kisojen kokonaiskesto vaihtelee, mutta useimmiten kaikki motot ja mahdolliset finaaliajot on saatu ajettua noin 19:30 mennessä.

Tuloksista ei pidetä mitään virallista listausta, joten tarkoitus on ennen kaikkea pitää hauskaa ja kisata kavereiden kanssa, testata treeneissä opittuja taitoja. Useimmiten kisojen loputtua olemme arponeet paikalla olevien ja ilmoittautuneiden kesken joitain pieniä sponsoreiden lahjoittamia palkintoja.